keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Leah & Boston - kouluvalmennus

Saavuin Cour de Lionin parkkipaikalle ja suuntasin kulkuni tallin pihaan, jolloin huomasin valmennettavan ratsukon olevan jo kentällä. Kentällä oli suorittamassa alkulämmittelyjä ruunikko ori, jonka kyydissä oli nuori mies, joka itsensä esitteli Adrieniksi. Seurasin parivaljakon työskentelyä hetken ja käskin heti alkuun ratsastaa takapäätä aktiivisemmaksi, jotta hevonen kykenisi suoriutumaan tämän päivän tehtävistä ja muutenkin hevoselle parempi, kun käyttää kroppaansa kunnolla.

Alkulämmittelyjen jälkeen aloitimme ensin käynnissä. Toisella pitkällä sivulla ratsukon tuli edetä vuorotellen kootussa ja lisätyssä käynnissä ja toisella pitkällä sivulla taas tehtiin sulkutaivutusta. Adrien ratsasti Bostonia pehmeästi ja tarkasti, mutta jokainen tarvitsee välillä valvovaa silmää ja apua.
”Siirrä ihan vähän ulkopohjetta taaksepäin, niin saadaan se takaosa oikeesti irti sieltä seinältä”, huikkasin ja ajattelin mielessäni, kuinka mahtava oli valmentaa ratsukkoa, joka osasi hommansa ja otti neuvot vastaan erinomaisesti!
Käynnin kokoaminen ja lisääminen onnistui ratsukolta hyvin ja heistä näki, kuinka molemmat nauttivat hommasta. Boston kuunteli ratsastajansa apuja hyvin ja vastasi niihin välittömästi. Tehtävä onnistui molempiin suuntiin oikein mukavasti ja saatiin oikein onnistunut käyntiharjoitus alle ennen ravissa aloittamista.


Ratsukko teki ravissa samaa tehtävää, kuin käynnissäkin, mutta nyt meinasi Boston kaatua sisäpohjetta päin, jolloin käskin vähentämään ulkopohkeen painetta ja lisäämään sisäpohkeen käyttöä, jotta saadaan hevonen pidettyä neljällä uralla ja kaatumasta sisälle päin. Adrien korjasi ratsuaan hyvin ja orikin kuunteli erinomaisesti. Mitäpä muuta voit edes olettaa GP-tason ratsukolta? 
Kun tehtävä oli tehty molempiin suuntiin ravissa, käveli ratsukko pienet välikäynnit, jonka jälkeen aloitettiinkin laukassa. Oltiin saatu iskostettua tämän päivän tehtävä niin hyvin hevosen ja ratsastajan selkärankaan, että paljoa neuvomista en enää tässä vaiheessa keksinyt.
”Annetaan näiden nyt jäädä hautumaan ja otetaan loppuun vielä muutama pätkä laukanvaihtoja lävistäjällä”, huikkasin, kun ratsukko oli tehnyt sulkua ja laukan kokoamista, sekä lisäämistä molempiin suuntiin.

Laukanvaihdot päädyin teettämään lävistäjillä, koska näin saataisiin molempiin suuntiin menoa helposti ja suhteellisen nopeasti myös. Adrien ratsasti edelleen todella eleettömästi ja Boston reagoi nuoren miehen apuihin erinomaisesti. Ihan pikkuisen terävämpiä vaihdot olisivat saaneet olla ja siitä mainitsinkin, jolloin mies käytti raippaa pienenä muistutuksena vaihtojen yhteydessä pari kertaa ja ori otti neuvosta vaarin vaihtaen laukat erinomaisesti. 

Kaiken kaikkiaan valmennus sujui erinomaisesti ja kuten jo aiemminkin sanoin, on mahtavaa työskennellä osaavan ratsukon kanssa, joilla yhteistyö toimii ja jotka tekevät töitä mielellään! Kiitos tästä ja tsemppiä kisoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti