torstai 13. syyskuuta 2018

VP & Caysa v.d. Sauther - valjakkovalmennus


Pitkästä aikaa oli tiedossa muutakin, kuin este- tai kouluvalmennuksen pitoa! Olin lupautunut reissaamaan länsirannikolle valmentamaan Amelie Maybeckiä hänen ja siskonsa omistamalle tallille valjakkoajossa. Oltiin sovittu, että treenattaisiin yhtä kouluohjelmista kentällä ja tallin pihaan saapumisen jälkeen suuntasinkin kulkuni suoraan suurelle kentälle, missä Amelie olikin jo lämmittelemässä rautiasta shetlanninponitammaa.


Aloitettiin heti käymään läpi kouluohjelmaa ja lähdettiin ihan sisääntulosta lähtien liikkeelle. Valjakko saapui ”radalle” oikein hyvin suorassa linjassa ja pysähtyminenkin onnistui todella hienosti kuolaintuntuman pysyen koko ajan tasaisena. Poni siirtyi ohjastajansa käskystä sujuvasti suoraan harjoitusraviin.
Amelia ohjasi poniaan pehmeästi ja Caysa kuunteli erittäin mukavasti eri käskyjä, joita ohjastajaltaan sai. 
”Tuu siinä täyskaarrossa ihan pikkusen pitemmälle vielä. Teidän kun pitäis käydä kuitenkin pituushalkasijalla asti. Tulee vähän turhan jyrkkä muuten”, neuvoin ja kerroin samalla seuraavan liikkeen, vaikka Amelie varmasti muistikin kouluohjelman erittäin hyvin, mutta kertaus on opintojen äiti!
Toinen täyskaarto oli juuri sellainen, kuin pitikin ja tahti säilyi koko ajan erinomaisena, kuten myös asetuskin. 

Caysa ei edes hyytynyt volteilla, vaan ponilla oli erinomainen eteenpäinpyrkimys. Yleensä, kun monellakin hevosella ja ponilla tuppaa vauhti hyytymään voltilla, jollei niitä tietoisesti aja eteen, mutta rautias tamma tikkasi oikein tasaista ja hyvää ravia. Voltin kokokin oli oikein hyvä.

Lisättyyn raviin siirtyminen olisi saanut olla ehkä inan terävämpi, mutta lähti kuitenkin rullaamaan oikein mukavasti ja Caysa polki kunnolla alleen ravin ollessa erittäin hyvän näköistä.

Yleisesti ottaen valmennus sujui erittäin hyvin ja oli miellyttävä katsella osaavan valjakon toimintaa näinkin lähietäisyydeltä. Olen jo varmaan aiemminkin ylistänyt tätä valjakkoa, mutta Amelie ja Caysa ovat erinomainen pari ja heidän yhteistyönsä toimii moitteetta! Amelien pehmeät avut ovat aivan omiaan herkältä vaikuttavalle Caysalle, joka tekee kaikkensa miellyttääkseen ja suorittaakseen työnsä hyvin. Erinomaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti