maanantai 2. joulukuuta 2013

RAM. - valmennus

Tänään saavuin Viehättävään valmentamaan Ramia ja Iinaa. Saavuin tallille hyvissä ajoin, koska halusin nähdä ratsukon yhteistyön jo maasta käsin. Seurailin sivusta valmistautumista ratsastukseen ja kyselin pieniä kysymyksiä.
Maneesiin mennessä minulla oli jo melko hyvä kuva heidän yhteistyöstä. Annoin ratsukon lämmitellä itsekseen ja seurailin taas sivusta.

Lämmittelyn jälkeen käskin Ramia nostamaan ravin ja tekemään pohkeenväistöä samalla, kun tekisi kokorataleikkaan. Väistöt onnistuivat oikein näppärästi ja Iina oli hyvin kuulolla. Käskin ratsukkoa myös näyttämään avotaivutuksen pitkällä sivulla. Avotaivutus sujui ihan kivasti, mutta Iinan etupään olisi pitänyt olla hieman enemmän uran sisäpuolella. Tätä siis treenattiin siihen asti, että hevonen meni halutussa asennossa.

Avotaivutuksen jälkeen olikin vuorossa sulkutaivutus. Sulkutaivutus onnistui huomattavasti paremmin, kuin avotaivutus ja tässäei oikeastaan kummempaa korjattavaa ollutkaan.

Kokonaisuudessaan valmennus suijui hyvin ja ratsukon yhteistyö sujui oikein mukavasti. Heitä oli myös ilo valmentaa, koska ratsastaja oli erittäin vastaanottavainen neuvoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti