keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Amanda H. - Willifrid Udo

I. Woudmar Udo on reipas ja mukava luonteinen ori, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Ori kilpailee aktiivisesti Intermediate I-luokissa menestyen oikein mukavasti. Woudmar Uno on ehtinyt tähän mennessä saada 10 varsaa, joista jokainen on perinyt ainakin osan isänsä rakenteesta ja liikkeistä. Suurin osa varsoista on myös luonteeltaan yhtä fiksuja ja elastisia liikkeiltään, kuten myös ori itse.

II. Polyfinoksen pääpainotus kisaamisessa on koulukisat, mutta sillä on myös kisattu esteillä, sekä kenttäkisoissa. Parhaiten ori on menestynyt koulukisoissa, mutta sijoituksia on napattu myös muissa kisoissa. Luonteeltaan Polyfinos on orimainen ja sen kanssa tarvitaan rautaisia hermoja, sekä hyvää hevosen lukutaitoa. Varsoja Polyfinoksella on 6 kappaletta, joista puolet ovat painottuneet täysin kouluratsastukseen ja puolet esteisiin. Varsat ovat saaneet osan isänsä temperamenttisuudesta, mutta myös innon työntekoon.

IE. Hildagarde CC on kaunis, erinomaisen rakenteen omaava tamma, jolla ei kuitenkaan ihmeemmin ole kisattu. Tamma on nimittäin liian temperamenttinen ja hermoileva hevonen kisapaikoille. Sitä on kuitenkin käytetty jalostukseen juurikin sen rakenteen takia. Varsoja tammalla on 5 kappaletta, jotka ovat saaneet osansa tamman temperamenttisuudesta, mutta ei kuitenkaan hermoilusta.

E. Felicia Wauxhall on koulupainotteinen tamma, jolla on kisattu Vaativaa B:tä ja A:ta vaihtelevalla menestyksellä. Tamma on luonteeltaan hieman erakkomainen, mutta tulee kuitenkin toimeen muiden hevosten ja ihmisten kanssa, kunhan sitä ei turhaan lääpitä tai härnätä. Varsoja tammalla on kolme, joista jokaisesta on tullut oikein mukava liikkeinen ja luonteinen hevonen kouluradoille.

EI. Guido Kent oli hieno ja kapasiteetikas kenttäratsastuksessa kisaava ori, jonka kohtaloksi kuitenkin kisat koituivat. Viimeisissä kisoissaan ori astui vahingossa hautaan murtaen etujalkansa, jonka parantumisennuste oli huono ja se päätettiin lopettaa. Jälkeläisiä ori ehti saada yhden ainoan.

EE. Corento on pääsääntöisesti toiminut ainoastaan siitostammana, mutta sillä on kuitenkin käyty näyttelyissä, sekä kantakirjattukin se on. Näyttelyistä se on saanut muotovalio-nimekkeen ja kantakirjapalkintona on II-palkinto. Luonteeltaan lempeä ja ystävällinen tamma on ollut 6 varsalleen hyvä ja rakastava emä, jolta varsat ovat perineet hyvää rakennetta ja edes hieman hyvää luonnetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti