tiistai 25. marraskuuta 2014

Norpatar & Laplan's Sundmour

Koska Norpatar oli käynyt läpiratsastamassa meidän Neeraa, niin lupauduin valmentamaan häntä ja Santtua esteillä vastapalveluksen merkeissä.
Mitään hirmukorkeita esteitä ei tänään tultaisi hyppäämään, vaan jumppasarjaa kaarevalla uralla ja höystönä kaksi korkeampaa pystyä.
Norpatar ja Santtu lämmittelivät kaikissa askellajeissa sillä aikaa, kun minä rakentelin rataa valmiiksi. Nostin kaksi ensimmäistä ja viimeisen jumppasarjan esteen pystyyn ja annoin luvan tulla sarjan ensimmäisen kerran.
Santulla löytyi vauhtia yllättävän paljon, mutta se sovitti kuitenkin askeleensa erittäin näppärästi sarjalle ja Norpatarkin ohjasi ratsunsa oikein näppärästi läpi, vaikka välit olivatkin ahtaita.

Muutaman hyppykerran jälkeen nostin kolmanneksi viimeisen esteen ylös pieneksi pystyksi. Taas muutaman kerran hyppäämistä ja eikun kaikki jumppasarjasta ylös.
Santtu ja Norpatar hyppäsivät oikein mukavalla tyylillä ja ratsastuskin oli rentoa ja huoletonta, sekä molemmilla näytti olevan erittäin hauskaa.
Nostin vielä kaksi erillistä pystyä metrisiksi ja ratsukko hyppäsi nyt koko radan kerralla. Santtu innostui isommista esteistä niin paljon, että meinasi jättää pienemmät hyppäämättä kokonaan. Norpatar kuitenkin muistutti hevostaan pientenkin hyppäämisestä ja ori hyppäsi nekin kyselemättä.
Korotin vielä kaikkia esteitä jonkun verran, jolloin jumppasarjan ensimmäinen, kolmas ja viides olivat 70 senttisiä ja toinen, neljäs ja kuudes 60 senttisiä. Erilliset pystyt sitten lähentelivätkin jo Santun maksimikorkeutta.

Kaiken kaikkiaan ratsukon yhteistyö on saumatonta ja he ovat toisilleen erittäin sopivat. Santtu on jokaisen ratsastajan unelmahevonen toimivuutensa ja kuuliaisuutensa ansiosta. Norpatar taas on johdonmukainen ja määrätietoinen ratsastaja, joka ei jätä mitään arvailujen varaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti