sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Gatinhan valmennukset

Bênção Brilhante GAT

Tänään valmentelin Gatinhaa ja Beniä. Vaikka hevonen on jo osaava, niin on silti hyvä kerrata myös helpompia asioita sivussa, joten valmennus tulisi olemaan erittäin laaja-alainen.
Ensimmäinen tehtävä sarja sisälsi siirtymisiä, sekä temponlisäystä ravissa. Ratsukon yhteistyö sujui hyvin ja rautias ori suoritti Gatinhan käskyt kyselemättä. Myös pysähdyksiä ja peruutuksia sai parivaljakko harjoitella.
Toisessa tehtävä sarjassa tehtiin laukanvaihtoja ravin kautta ja niin, että laukan tuli vaihtua heti puomin jälkeen, joka oli koko rata leikkaan alussa. Hetken kuluttua jätettiin ravi pois ja laukanvaihtojen tuli tapahtua puomin päällä. Tästäkin ratsukko suoriutui oikein mukavasti.
Kolmas sarja sitten sisälsi tehtäviä vaativista luokista, eli puolipiruettia ja piaffea, sekä passagea. Vaikka Ben on nuori, se selviytyi tehtävistä oikein mukavasti ja aikalailla ongelmitta.

Benistä povaisin huikeaa kouluratsua, joka suoriutuu kaikesta tyylillä. Gatinhan ratsastus oli miellyttävää katsottavaa, koska avut olivat pehmeitä ja selkeitä, eikä ne jättäneet mitään arvailun varaan.

****************************************
Marvellous Habanera

Tänään oli tarkoituksena valmennella Gatinhaa ja Veeraa. Ratsastajan toiveesta he tulisivat harjoittelemaan intermediate I- ja grand prix-tason tehtäviä.
Lämmittelyt oli ratsukko hoitanut itsenäisesti, joten päästiin suoraan töihin.
Käskin Gatinhaa aloittamaan laukanvaihdoilla joka toisessa askeleessa. Vaihdot sujuivat ongelmitta ja tihennettiin vaihtoväli joka askeleeseen.
Laukanvaihdoista siirryttiin siksak-taivutuksiin. Hieman liian kova pohje ratsastajalla ilmeisesti oli, koska Veera protestoi hienoisesti. Kun ratsastajan avut saatiin hellemmäksi ja pitkä sivu mentyä ilman protestointia voitiin siirtyä seuraavaan asiaan.
Ensin käskin Gatinhaa tehdä siirtymisiä piaffen ja passagen välillä ja toki myös toisin päin. Siirtymiset onnistuivat odotusten mukaan, eli hienosti.
Siirtymisten jälkeen otettiin vielä 13 askelta piaffea ja valmennus oli paketissa.

Ratsukon yhteistyö oli lähes moitteetonta. Ratsastajan tulee kiinnittää huomiota erityisesti apujen voimakkuuteen, koska kyseessä on erittäin erittäin herkkä hevonen, joka vaatii näköjään pehmeät avut.

****************************************
Looking For Alaska Coast

Tänään oli vuorossa Gatinha ja Loki. Heillä oli tiedossa kisat, joten tällä kertaa käytiin vain läpi GP:n kouluohjelmaa.
Lämmittelyt oli jälleen kerran hoideltu alta pois ennen maneesiin saapumistani, joten aloitettiin työt samantien.
Käskin ratsukkoa aloittamaan ohjelman ja korjailisin sitten sen aikana.
Heti ensimmäisenä neuvoin Gatinhaa kokoamaan Lokia hieman lisää, jolloin radalle tulo olisi hallitumpi. Näin tehtiin ja Gatinha jatkoi itsenäisesti ohjelmaa eteenpäin.
Sulkutaivutuksiin asti olin hiljaa, kunnes neuvoin taas. Loki luisui melkoisesti sulkutaivutuksen aikana, joten liikkeen korjaus oli tarpeen.
Peruutuksesta koottuun raviin siirtyminen olisi saanut olla vielä inan verran tarkempi ja terävämpi.
Muuten tehtävät onnistuivat hyvin. Alkupään juttuja harjoiteltiin vielä hetki, ennen kuin siirryttiin ohjelman loppupuolelle.

Piruetit, piaffet, passaget ja laukanvaihdot sujuivat oikein hienosti.

Ratsukko on oiva pari, jonka työskentelyä on ilo katsella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti