lauantai 1. maaliskuuta 2014

Pau:n sukuselvitys

Isä Grüselkund on ruunikko 167 senttimetriä korkea ori. Grüselkund kisaa koulua tasolla Intermediaire I ja se on kerännyt huimat 60 sijoitusta kouluradoilta. Luonteeltaan ori on todella reipas, mutta kuitenkin hoitaessa aika ruunamainen tapaus. Grüselkund on myös palkittu KTK-II palkinnolla aikoinaan ja se periyttää jälkeläisillensä lennokkaita ja liitäviä liikkeitä, sekä hyvää rakennetta.

Isänisä Seltsam Jung on musta 159 senttimetrinen kouluratoja kolunnut ori. Samin menestys radoilla ei ole ollut mikään päätä huimaava, mutta ihan kivasti se on kuitenkin pärjännyt. Nyt ori viettelee leppoisia eläkepäiviä Saksassa ja astuu tammoja silloin tällöin. Samilla on iso ego ja monet ovat hermot menettäneet orin kanssa, sen alkaessa isottelemaan. Jälkeläisiä orilla on 10 ja jokainen niistä on reipas ja hyvärakenteinen.

Isänisänisä Sondermann oli 165 senttinen kimo ori. Sony oli estepainotteinen ja kisasi tasolla 120 cm lievästi näkövammaisen ratsastajan kanssa. Luonteeltaan ori oli kiltti ja todella varma hevonen, joten ratsastajan näköongelmat eivät haitanneet. Sonyn jälkeläisiä ei turhaan kehuta hyviksi estehevosiksi, koska orin hyppytaidot periytyivät myös varsoille. Jälkeläisiä orilla oli loppujen lopuksi vain viisi kappaletta.

Isänisänemä Umliegenden GER, eli tutummin Genda, oli 158 senttiä korkea musta tamma. Gendalla kisattiin kouluradoilla, missä se pärjäsikin hyvin keräten yli 70 sijoitusta Vaativan A:n luokista. Tammalla oli jälkeläisiä vain 3, mutta laatu korvasi määrän.

Isänemä Schnitzer tai Nelli on 160 senttimetrinen rautias tamma, joka on luonteeltaan todella rauhallinen ja mukava. Nelli on ollut samalla omistajalla koko ikänsä ja he ovat kisanneet esteillä aina 150 senttimetriin asti sijoittuen oikein mukavasti. Jälkeläisiä tammalla ei ole kuin yksi, koska omistaja ei niitä vielä ainakaan enempää halua.

Isänemänisä Steuerbord oli menevä ja aiheutti melkoisesti harmaita hiuksia ihmisilleen. Steuerilta löytyi korkeutta noin 161 senttimetriä ja ori kisasi esteradoilla vaihtelevin tuloksin. Jälkeläisiä Steuerbordilla on viisi kappaletta, joille se on periyttänyt hyvää rakennetta.

Isänemänemä Links Links oli laiskan puoleinen 164 senttinen tamma. Linkillä kisattiin esteillä ja tuloksia oli laidasta laitaan. Oli ihan päivästä kiinni, miten tamma hyppäsi ja kuinka reipas se oli. Kovasti ainakin tamman kanssa sai töitä tehdä, että se varmasti teki mitä pitikin. Jälkeläisiä tammalle jäi jälkeen ainoastaan kolme, jotka eivät onneksi ole perineet Linkin laiskuutta.

Emä Schwänin on estepainoitteinen tamma, joka on saanut hyviä tuloksia radoilta. Schwänin on todella herkkä ratsastaa ja sen kanssa täytyy olla todella helläkätinen, ettei tamma vedä herneitä nenäänsä. Tamma on myös todella ketterä ja tämän takia mahtava ratsastaessa aikaa vastaan. Hoitaessa neiti on kärsivällinen, mutta ei pidä päähän koskettelusta. Jälkeläisiä sillä on 6 kappaletta, joilla on äitinsä kyky hypätä.

Emänisä Kennzeichnend GER, eli tutummin Ken, on ratsastaessa kuuma ja ei todellakaan aloittelijoiden hevonen. Se saattaa yhtäkkiä sinkaista täysillä eteenpäin tai sitten säikkyä olemattomia asioita, joten varovainen orin kanssa tulee olla. Ken kuitenkin tajuaa, että estekisoissa tulee käyttäytyä ja näinpä ori onkin kerännyt mukavan määrän voittoja ja sijoituksia. Jälkeläisiä orilla on vain kaksi, koska omistaja keskittyy kisaamiseen, eikä halua turhia taukoja.

Emänisänisän Jedermanns Favorit oli 167 senttiä korkea, oikein mukava hevonen. Se sopi mitä parhaiten ensimmäiseksi hevoseksi junnuratsastajalle, joka haluaa tähdätä korkealle. Jedi oli estehevosena innokkaalla juniorilla, jonka kanssa se kolusi esteratoja läpi pärjäten vaihtelevasti. Jälkeläisiä Jedillä jäi jälkeen seitsemän kappaletta.

Emänisänemä Günstling, eli Linga, oli reippaan puoleinen estetamma. Lingaa tuli ratsastaa istunnalla, eikä käsillä ja tällöin se myös totteli todella hyvin, mutta jos jäit roikkumaan ohjiin, niin kielto oli satavarma. Jälkeläisiä neidillä oli neljä, jotka perivät äitinsä herkkyyden ja hyppytyylin.

Emänemä Bescheid GER on 168 senttimetrinen koulua kisaava tamma, jolla jälkeläisiä on yhteensä kahdeksan kappaletta. Jälkeläisillensä Heidi periyttää hyvää liikettä ja rakennetta. Kouluradoilla tamma on pärjännyt aika huonosti johtuen tamman kärsimättömyydestä.

Emänemänisä Praxis GER, eli Praxi, oli helppo käsiteltävä ja rauhallinen ratsastettava. Praxia käytettiin terapiaratsuna, sekä lievittämään hevospelkoa tippuneilla ratsastajilla. Orilla oli mahtava tilanteen taju ja se varmasti pysähtyi, kun aisti ratsastajan tasapainon horjuvan. Jälkeläisiä orilla jäi 10 kappaletta, joista osa peri isänsä rauhallisuuden.

Emänemänemä Festveranstaltung, eli lyhyemmin Festi, oli 165 senttimetriä korkea estetamma. Festi oli luonteeltaan kärsimätön, joka myös periytyi ikävä kyllä tamman jälkeläisille. Jälkeläisiä tammalla on neljä kappaletta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti