lauantai 1. maaliskuuta 2014

Snusmumrikenin luonne



Etsit itsellesi hoitohevosta netissä ja törmäät Revontuli-nimiseen talliin. Selailet hevosia ja huomiosi kiinnittää kuva voikosta suomenhevosorista, joka seisoskelee tarhassa. Klikkaat linkkiä ja pääset Hahtoon Latoviini-nimisen hevosen sivuille, joka on juurikin tämä voikko ori. Sivuilla kerrotaan sen lempinimeksi Lantti ja yleisesti ottaen ori on todella huomionhakuinen ja seurankipeä. Se ei omistajan mukaan pärjää ilman hevoskavereitaan ja pistääkin ranttaliksi, jos yksin jää. Ratsastaessa se kuitenkin on kuulemma tottunut olemaan ilman hevosseuraa, mutta maastoon kuitenkin suositellaan joku ottamaan aina mukaan.

Olet sopinut tapaamisen omistajan kanssa ja saavut tallille, sekä pääset samantien tutustumaan Lanttiin. Ensimmäisenä sinun pitää hakea se sisälle. Omistaja tulee avuksesi ja ottaa Lantin tarhakaverin samalla sisälle, jotta ori ei saisi hepulia yksin jäämisestä. Talutat orin sisälle ja se on rauhallinen, kun näkee ystävänsä menevän edellä. Tallin omistaja neuvoo sinua sitomaan sen molemmin puolin kiinni käytävälle ja teet työtä käskettyä. Haet hevosen harjaämpärin ja alat harjata Lanttia. Ori vaihtelee rauhattomasti painoaan jaloillaan ja on muutenkin erittäin levoton. Nyt se ei voi johtua siitä, että se ei näkisi kaveriansa. Lantti ilmeisesti vain odottaa ulos pääsyä. Haet satulan ja suitset. Ne nähdessään ori alkaa puhista ja toteat levottomuuden johtuvan innostuksesta. Nostat satulan orin selkään ja alat kiristää satulavyötä, mikä ei helppo homma olekaan. Lantilla on nimittäin tapana pullistella. Saat satulavyön juuri ja juuri ensimmäiseen reikään ja päätät kiristää vyön ulkona uudestaan. Alat suitsia hevosta ja se antaa laittaa ne todella helposti päähänsä. Kuolaimien kanssa on kyllä hiukan ongelmia, mutta ientä kutittamalla saadaan Lantti aukaisemaan suunsa ja näin on kuolaimetkin suussa. Hevonen seisoo valmiina käytävällä ja yrität vielä kerran kiristää vyötä. Onnistut saamaan sitä yhden reiän ylemmäs.

Kentällä noustessasi selkää Lantti seisoo paikallaan, mutta vaikuttaa hieman rauhattomalta. Kiristät satulavyön vielä selästä käsin ja keräät ohjat käsiisi. Annat Lantin ensin kävellä rauhassa pitkin ohjin ja tunnustelet sen askeleita. Käynnissä ori tuntuu todella mukavalta ja sen askellus oli pehmeää. Taivuttelit Lanttia hetken ja se vastasi apuihin täydellisesti. Nostat orilla ravin ja se lähtee ravaamaan reipasti, sekä helposti kevennettävää ravia. Lantti vastaa ravissakin apuihin ja se tekee kunnolla töitä koko kropallaan. Laukka orilla onkin sitten myös mahtava, vähän sellainen keinuhevoslaukka. Ei siinä tarvitse tehdä muuta kuin istua. Lantti ei myöskään pudota helposti raville ilman pyyntöä, mikä on myös hyvä. Orista todellakin tuntee, että se on mahtava kouluhevonen, joka vastaa apuihin heti ja kyselemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti