tiistai 27. toukokuuta 2014

Mariellan luonne

Joogin Kainostelija, eli tutummin Anni. Tamman virallinen nimi ei todellakaan vastaa neidin luonnetta. Yleisesti ottaen se on melkoisen hömelö tapaus, joka omaa tietynlaisen tee ensin, ajattele myöhemmin-ideologian, eikä aina tamman pieneen päähän mene miksei esimerkiksi karsinan puuovesta ei pääse läpi.

Hoitaessa oikein mukava tapaus, joka ei kuitenkaan kovaa käsittelyä hyväksy. Antaa harja itsensä jokapaikasta, paitsi korvien takaa harjaaminen on hieman epämiellyttävää tamman mielestä. Korvien läheisyydestä harjatessa Anni saattaa nostella päätään ylös ja luimia, mutta antaa kuitenkin suorittaa senkin toimenpiteen sen kummempia temppuilematta. Kaviot saa puhdistaa ihan huoletta, kunhan hommasta suoriudutaan nopeasti ja ilman turhaa miettimistä. Suitsiessa Anni saattaa kiskoa päätään ylöspäin niskaremmiä korvien yli vedettäessä, mutta sen jälkeen ei suitsien kanssa ole ongelmaa. Satuloitaessa tamma saattaa pullistella, mutta kun pari kertaa taputtaa nätisti mahaa, niin kiristyy se vyökin. Toki kannattaa ennen selkään nousua vielä tarkistaa vyö.

Ratsuna Anni on reipas, mutta ei hyväksy raippaa tai muita niin sanottuja voimakeinoja käytettävän. Raipan ollessa hommassa mukana ei varmasti toimi niinkuin pitää, vaan kiihdyttelee vaikkei raipalla tammaan koskisi. Kannukset Anni kuitenkin hyväksyy jotenkuten, kunhan niitä ei liian rajusti käytä. Esteillä vaatii hyvän ratsastajan, joka osaa vaatia Annilta keskittymistä ja osaa valmistella hypyn oikein. Jos ratsastaja ei osaa hommaansa, saattaa tamma vain painella radan läpi. Tästä syystä se vaatii paljon toistoja ja treeniä esteillä. Yleisesti ottaen hyvän ratsastajan kanssa suoriutuu kuitenkin oikein mukavasti esteillä.


Kisapaikalla Anni saattaa innostua ja kuumua turhan paljon, josta seuraa steppailua ja pienoista riehumista. Radalle päästessä tamma kuitenkin keskittyy suoritukseen ja tekee parhaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti