maanantai 5. toukokuuta 2014

Norpataren valmennukset

Tänään valmentelin Norpatarta ja Lapland's Maderania, eli Maddea. Ratsukko lämmitteli ensin sileällä ja rakentelin sillä välin radan valmiiksi. Kun sileällä lämmittely oli hoidettu sai ratsukko aloittaa hyppäämisen ensin matalemmilla 60 senttisillä esteillä.
Ensimmäisenä hypättiin kahta okseria ja kolmea pystyä. Ratsastaja ohjasi hevosensa ensimmäiselle okserille ja hyppy sujui erittäin hyvin ja Madde venyi esteellä oikein kiitettävästi. Pystytkin sujui hyvin, mutta toiselle okserille lähestyminen meni vähän höpöksi ja Madde hyppäsi sen huonosti pudottaen taaemman puomin. Nostin puomin takaisin ja käskin ratsukon tulla uudestaan. Tällä kertaa ratsukko suoriutui koko radasta hyvin.
Nostin korkeutta parilla kymmenellä sentillä ja ratsukko tuli uudestaan. Tällä kertaa käskin lisätä vähän vauhtia, koska se oli yksinkertaisesti hieman liian hidas. Madde kielsi toiselle pystylle ja näin ollen käskin heidän tulla uudestaan sama este. Nyt mentiin yli kyselemättä ja oikein mukavalla tyylillä, vaikka ratsu olikin nuori vielä. Maddesta huomasi, että se hyppäsi erittäin mielellään ja ratsastajakin tykkäsi hommasta selvästi.
Esteet olivat pian lopullisessa korkeudessaan ja tässä huomasi, että Madde alkoi jo hieman väsymään hommaan. Se nimittäin alkoi venkoilemaan hieman omiaan ja meinasi kieltääkin parille esteelle. Norpatar kuitenkin käski tammaa eteenpäin ja ylihän niistä kaikista esteistä mentiin. Vielä yksi hyvä kerta ja sitten sai ratsukko aloittaa loppujäähdyttelyt.

*******

Valmennettavana vuorossa oli Norpatar ja Lapland's Erva. Rata valmiina ja ratsukko lämmiteltynä aloitimme tositoimet. Radalla oli kaksi okseria, pysty ja kaksoissarja, sekä sianselkä valmiina, joten niillä mentäisiin. Norpatar ohjasi tamman ensimmäiselle okserille ja ratsukko suhahti vauhdilla yli esteestä. Ervan hyppytyyli oli puhdas ja ilmavaraakin jäi melkoisesti. Muutkin esteet sujuivat mallikkaasti ja sianselällä varsinkin ratsukko toimi kuin suoraan oppikirjasta. Hevonen venytti itseään oikein hienosti.
Käskin Norpatarta hidastamaan ratsunsa hetkeksi käyntiin ja Erva oli ilmeisesti eri mieltä asiasta, koska takamus meinasi hieman lennellä. Ratsastaja pysyi kuitenkin rauhallisena ja napakkana, joten tammakin tajusi, että nyt täytyy oikeasti rauhoittua.
Esteiden korkeuden nosteussa muutin sianselän trippeliksi ja pari kertaa tippui trippelin viimeinen puomi. Pian kuitenkin Erva tajusi jutun jujun ja hyppäsi trippelin yli näppärästi.
Ratsastaja saa olla tyytyväinen nuoreen hevoseensa, joka oppii nopeasti ja jolla on paloa esteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti